Pepparkakskladdkaka

Ett recept av My Kitchen Stories.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser (kladdkaka):
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt
4 tsk malen kanel
3 tsk malen kryddnejlika
3 tsk malen kardemumma
4 tsk malen ingefära

 

Ingredienser (chokladglasyr):
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
pepparkakor och florsocker till garnering

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

2. Smält smöret till kladdkakan i en kastrull. Låt svalna.

3. Blanda ihop alla ingredienserna till kladdkakan i en bunke, inklusive smöret. Blanda bara precis tills allt går samman till en jämn smet.

4. Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.

5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min. 

6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du dekorerar den.

7. Under tiden kan du göra chokladglasyren.

8. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.

9. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka.

11. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och blank smet.

12. Låt chokladglasyren svalna lite innan du dekorerar din kladdkaka med den.

13. Fäst pepparkakorna på kladdkakan, pudra med florsocker och servera direkt eller förvara kladdkakan i kylskåpet.


 

Kontakt

Om oss

Info