Saffranscakepops

Ett smaskigt recept av Home made by Sara.

Cakepops gör man vanligen av andra kakor som man mosar/mixar tillsammans med färskost och rullar ihop till små bollar. Men i detta inlägg är grunden en saffranskaka och färmed blir degen tillräckligt kladdig för att kunna göra bollar av.

Vit chokladkladdkaka med saffran
100 g smör
1 paket saffran (0,5 g)
100 g vit choklad
2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan saffran och den vita chokladen i bitar. Rör tills allt har smält samman.

2. Rör ihop ägg och socker i en annan bunke, det ska INTE vispas utan bara röras ihop.

3. Tillsätt smörblandningen till äggen och blanda. Till sist ska mjölet vändas ned till en jämn smet.

4. Häll smeten i en rund, smörjd springform.

5. Grädda kakan på 175 grader i ca 15-20 minuter. Se till att inte grädda kakan för länge då den ska vara ganska kladdig i mitten för att få en bra smet till cakepopsen.

6. Låt kakan svalna helt, det gör inget alls om den får stå några timmar eller över natten. Mosa sedan ihop kakan till en deg med ett redskap eller händerna. OM det skulle vara så att kakan inte är tillräcklig kladdig och degen inte går ihop så kan man tillsätta smält vit choklad tills konsistensen är bra.

Såhär gör du cakepopsen
1. Mosa ihop kladdkakan till en deg och rulla till bollar i valfri storlek, lägg på ett bakplåtspapper, ställ i kylskåpet en stund så bollarna blir genomkalla.

2. Smält vit choklad eller candy melts över vattenbad. Doppa sedan cakepopspinnar eller sugrör i den smälta chokladen, för att sedan stoppa ned dom i saffransbollarna.
På bilden används våra "Red & Gold-sugrör".

3. Doppa ner bollarna i chokladen/candy meltsen och låt de rinna av lite innan de ställs ner på bakplåtspappret igen, dekorera med eventuellt strössel. När alla är doppade ställs de tillbaka in i kylen.

4. När chokladen stelnat är dom klara att avnjutas! :)

 

 

Kontakt

Om oss

Info